Polimer Malzeme Mühendisliği Doktora - Programı Bilgileri   
Dili %30 İngilizce
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 6
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi ALES SAY
Program İçeriği

21.07.2010 tarih ve 27648 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Bakanlar Kurulu kararına göre 6 Fakülte, 2 Enstitü ve 1 Yüksekokul ile, Türkiye’nin 5. Teknik, Bursa’nın ise 2. Devlet üniversitesi olarak kurulan Bursa Teknik Üniversitesi bünyesinde Doğa Bilimleri, Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi altında, ülkemizin ilk ve tek Lif ve Polimer Mühendisliği Bölümü olarak, 2012 yılında kurulan bölümümüz, 20 Mart 2020’de alınan kararla Polimer Malzeme Mühendisliği adını almıştır.



Doktora Programı 2013-2014 akademik yılı Bahar yarıyılından itibaren, öğrenci kabul etmeye başlamıştır.



Doktora programlarında eğitim dili %30 İngilizce'dir.



Bölümümüz bünyesinde 3 profesör, 2 doçent ve 5 doktor öğretim üyesi olmak üzere toplam 10 öğretim üyesi ve 5 araştırma görevlisi bulunmaktadır.


Sekreter
Bölüm Sekreteri Yener AYDEMİR
Anabilim Dalı Başkanı
Prof. Dr. Kenan YILDIRIM
Tarihçe
Lif ve Polimer Mühendisliği Doktora programı 2013 Yılında açılmıştır, 2020 yılında yapılan isim değişikliği ile 'Polimer Malzeme Mühendisliği Doktora Programı' adını almıştır.
Kazanılan Derece
Doktora
Kabul Koşulları
1-Mühendislik Fakültelerinin Tekstil, Polimer, Lif ve Polimer, Kimya, Malzeme ve Temel bilimlerin Kimya bölümlerinden herhangi birinden lisans veya yüksek lisans derecesine sahip olunmalıdır. 2 - Lisansüstü giriş sınavından (ALES) gerekli puana, 3 - Yeterli yabancı dil bilgisine sahip olmak.
Başvuru için: http://fbe.btu.edu.tr/index.php
Üst Kademeye Geçiş
Program başarıyla bitirildiğinde Bursa Teknik Üniversitesi veya diğer ulusal / uluslararası üniversitelerde doktora sonrası araştırma veya öğretim üyesi statüsünde akademik çalışmalara devam edilebilir.
Mezuniyet Koşulları
Programı başarıyla tamamlamak için öğrenci zorunlu derslerle birlikte en az 90-120 AKTS'lik ders alıp başarıyla tamamlamalı ve ilgili bir alanda hazırladığı tezi seçilmiş bir jüri önünde başarıyla savunmalıdır.
http://fbe.btu.edu.tr/index.php
Mezun İstihdam Olanakları
Mezunlarımız, ulusal veya uluslar arası üniversiteler ve araştırma kuruluşlarında akademik ve bilimsel çalışmalarda bulunabilir, ulusal ve/veya uluslar arası şirketlerde mühendislik, araştırma-geliştirme, işletme ve yöneticilik pozisyonlarında görev alabilirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Dersi veren öğretim üyeleri tarafından, Lisansüstü eğitim-öğretim yönetmeliğine uygun olarak belirlenir.
Aşağıdaki not sistemi uygulanır. Not Harf Notu Yorum 90-100 AA Başarılı 85-89 BA " 80-84 BB " 75-79 CB " 70-74 CC " 0-69 F Başarısız * Bir dersten başarılı olmak için yıliçi ve final notlarının ortalaması en az 70 olmalıdır. * Final notu 55'in altında ise başarısızdır. * Başarısız olan öğrenci bütünleme sınavına girer. Başarılı olmak için bütünleme sınavından en az 70 alınmalıdır.



https://obs.btu.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=6317