İşletme Yüksek Lisans (Tezsiz) (İÖ) - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 1,50
Azami Süresi (Yıl) 1,50
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi ALES EA
Program İçeriği

Programın amacı, mezunlarının finans, yönetim ve organizasyon, muhasebe, pazarlama konularıyla ilgili temel bilgilere sahip, güncel işletme konularını yorumlayıp değerlendirebilen, sosyal ve kültürel konulara duyarlı, girişimcilik bilgisine hâkim, risk alabilen, yenilikçi ve küresel rekabete uyum sağlayabilen bireyler olarak yetişmesini sağlamaktır.



İşletme Tezsiz Yüksek Lisans mezunları kamu ve özel sektörde ihtiyaç duyulan yönetici, uzman ve araştırmacı pozisyonlarında istihdam olanağı bulmaktadır.



Üniversitemizin Yıldırım Bayezid Yerleşkesinde eğitim hizmetini sürdüren bölümümüzde 5 anabilim dalı bulunmaktadır. Bunlar;



Üretim Yönetimi ve Pazarlama



Yönetim ve Organizasyon



Muhasebe ve Finans



Sayısal Yöntemler



Yönetim Bilişim Sistemleri ’dir. 


Bölüm Başkanı
Prof. Dr. Abdulkadir KAYA
Bölüm Başkanı
Prof. Dr. Abdulkadir KAYA
Sekreter
Bölüm Sekreteri Ebru KAYA
Tarihçe
Bursa Teknik Üniversitesi, Bursa'nın ikinci devlet üniversitesi olarak 21.07.2010 tarih ve 27648 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Bakanlar Kurulu kararına göre 6 Fakülte, 2 Enstitü ve 1 Yüksek okul ile kurulmuştur. Bu enstitülerden biri olan Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde ilerleyen süreçte yeni anabilim dalları açılmaya başlanmıştır.

Kazanılan Derece
Yüksek Lisans
Kabul Koşulları
İşletme Tezsiz Yüksek Kabul Şartları -Bir lisans programından mezun olmak, -Lisans mezuniyet notu (2.00/4.00)
Üst Kademeye Geçiş
Program mezunlarının doktora başvuru hakkı bulunmamaktadır.
Mezuniyet Koşulları
Bu programdan mezun olmak için öğrencilerin; en az 30 yerel kredilik 10 ders, bir bitirme projesi almaları, tüm derslerden en az CB derecesi ile başarılı olmaları, en az 90 AKTS kredisi almış ve Ağırlıklı Genel Not Ortalamasının en az 2.50/4.00 olması gerekmektedir.
Mezun İstihdam Olanakları
Kamu ve özel sektörde iş imkanı bulunmaktadır.
Ölçme ve Değerlendirme
Bir yarıyıl içinde her ders için en az iki başarı ölçümü yapılır. İlgili öğretim üyesinin takdirine göre bunlardan en az biri mutlaka yazılı sınav şeklinde yapılmalıdır. Tek sınav yapılması durumunda diğer değerlendirme ödev, proje, laboratuar raporu veya benzeri uygulama çalışması biçiminde yapılabilir.




https://obs.btu.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=6226