Gıda Mühendisliği - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı 62
Staj Durumu Var
Mezuniyet Unvanı Gıda Mühendisi
ÖSYM Tipi SAY
Program İçeriği

Ülkemizin 5. Teknik Üniversitesi olarak kurulan Bursa Teknik Üniversitesi bünyesinde 2012 yılında kurulan Gıda Mühendisliği Bölümü altyapı ve akademik kadro oluşturma çalışmalarını tamamlayarak 2015-2016 eğitim-öğretim döneminde lisans ve yüksek lisans programlarında ilk öğrencilerini kabul etmeye başlamıştır. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi çatısı altında faaliyetlerini sürdüren bölümümüzün kadrosunda halen 3 doçent, 4 doktor öğretim üyesi ve 5 araştırma görevlisi olmak üzere 12 öğretim elemanı bulunmakta olup; nitelikli akademik kadronun güçlendirilmesine yönelik çalışmalar devam etmektedir.


Bölüm Başkanı
Prof. Dr. Rasim Alper ORAL
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Doç. Dr. Ayşe Neslihan DÜNDAR
Sekreter
Memur Yener AYDEMİR
Tarihçe
Ülkemizin 5. Teknik Üniversitesi olarak kurulan Bursa Teknik Üniversitesi bünyesinde 2012 yılında kurulan Gıda Mühendisliği Bölümü altyapı ve akademik kadro oluşturma çalışmalarını tamamlayarak 2015-2016 eğitim-öğretim döneminde lisans ve yüksek lisans programlarında ilk öğrencilerini kabul etmeye başlamıştır. 2022-2023 eğitim-öğretim dönemi itibariyle doktora programı da açılmış bulunmaktadır. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi çatısı altında faaliyetlerini sürdüren bölümümüzün kadrosunda halen 1 profesör, 3 doçent, 4 doktor öğretim üyesi ve 6 araştırma görevlisi olmak üzere 14 öğretim elemanı bulunmakta olup; nitelikli akademik kadronun güçlendirilmesine yönelik çalışmalar devam etmektedir.
Kazanılan Derece
Mezuniyet için gerekli olan tüm şartları başarıyla tamamlayan öğrencilere Gıda Mühendisliği Lisans diploması verilir.
Kabul Koşulları
BTÜ Gıda Mühendisliği lisans programına öğrenci kabulü Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan düzenlemelere göre Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından ülke genelinde gerçekleştirilen YKS sınavı sonuçlarına göre yapılmaktadır. Yabancı uyruklu öğrenciler bölüme üniversitenin yaptığı sınavla kabul edilirler. Karşılıklı Öğrenci değişim kabulü, BTÜ ve anlaşmalı üniversite arasında karşılıklı imzalanan anlaşmalara göre yapılmaktadır (Erasmus ve Farabi).
Üst Kademeye Geçiş
Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan öğrenciler, ALES sınavından geçerli bir not almaları ve yeterli düzeyde yabancı dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla lisansüstü (yüksek lisans ve doktora) programlarda öğrenim görebilirler.
Mezuniyet Koşulları
Programdan mezun olabilmek için; 240 AKTS kredisi karşılığı derslerin tümünün başarıyla tamamlanması ve 4.00 üzerinden en az 2.00 Genel Not Ortalamasına sahip olunması gerekmektedir.
Mezun İstihdam Olanakları
Mezunlar gıda sanayisinin tüm alanlarında, kamu kuruluşlarında, gıda maddelerinin üretim planlaması, üretim, kalite kontrolü ve pazarlanması alanlarında görev almaktadırlar.
Ölçme ve Değerlendirme
Öğrencilerimiz Bursa Teknik Üniversitesi Ölçme ve Değerlendirme Esasları Yönergesine tabidirler .(https://kms.kaysis.gov.tr/Home/Goster/62844)



https://obs.btu.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=6131